Se nyhedsbrevet i browser
 
Vesthimmerlands Kommune logo
 
I weekenden åbner Kulturugen 10 med et brag i Vesthimmerland med festlige fejringer både lørdag d. 2. marts i Scandi Byg i Løgstør og søndag d. 3. marts i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Ses vi? 🥳
 
De spændende arrangementer fortsætter i hele uge 10, både i kommunens skoler og daginstitutioner, på museerne, bibliotekerne og andre kulturinstitutioner og i de frivillige foreninger. Tusind tak for den store opbakning til at fejre Vesthimmerlands rige kulturliv i hele uge 10! 
 
Søndag d. 10. marts slutter Kulturugen også med et brag i Vesthimmerlands Musikhus ALFA, hvor du kan opleve Onkel Reje, fællessang, højtlæsning for børn, kreative værksteder og meget mere. Læs mere om alle de spændende arrangementer på Kulturugens hjemmeside.
 
Arrangementer i Kulturugen
 

KULTUR & KONGELIGE

Årets kulturuge byder på et kæmpestort familiearrangement med aktiviteter for alle aldre og for enhver smag! 

Søndag d. 3. marts kl. 10 - 15 i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø

Billede af kvinde

Rosa Kildahl, der er kendt fra DR's Den store bagedyst, er dommer ved den kongelige kagekonkurrence. 

Oplev blandt andet børneteater om Prinsessen på ærten, smag kagerne til kongelig kagedyst med Rosa fra Bagedysten, lyt til oplæsning fra Johannes V. Jensens Kongens fald, se udstillingen om den kongelige jagtejendom i Trend, få pulsen op eller hep på løberne til Dronning Ingrid Løbet og meget mere.

KONGELIGE KAGEDYST

Kan du se dit hindbærsnit til at vinde den kongelige kagedyst? Sidder du klistret til skærmen, når Den Store Bagedyst løber af stablen?

Så tøv ikke med at tilmelde dig til den kongelige kagedyst, hvor dommerpanelet består af selveste Rosa Kildahl fra Bagedysten og lokale bagermestre.

Der kåres hele seks vindere, fordelt på to aldersgrupper (0-15 år og 16 år og opefter) og tre kategorier.

Sidste frist for tilmelding som deltager i kagedysten er den 1. marts.

 

Tilmeld dig kagedysten her
Læs mere om Kultur & Kongelige her
 
 
 

NÅR DU STRAMMER GARNET v/ Camilla Stockmann

Med udgangspunkt i sin seneste anmelderroste bog “Når du strammer garnet”, fortæller Camilla Stockmann om moderskabets historie, kvindeidentitet, forestillingen om den gode moder og om den brutale virkelighed danske kvinder levede i for to minutter siden i det, vi kalder den store historie.
 
Camilla Stockmann er journalist og prisvindende forfatter. 
 
Pris: 100 kr. for medlemmer, 120 kr. for andre. Gratis entré for elever på ungdomsuddannelserne.
 
Tid og sted: onsdag d. 6. marts 2024 kl. 19
på Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, Søndergade 48, 9640 Farsø.
 
Læs mere her
 
 

KRYDSJAGT VII - fernisering på fotoudstilling v/ Ib Hansen

Udstilling med billeder af Natur- og Kunstfotograf Ib Hansen, primært med motiver fra træskibet Krydsjagt Vll, som har gennemgået en omfattende restaurering inden søsætning på ny d. 1. juli 2023. Skibet repræsenterer en stor historisk værdi og ca. kl. 17.00 fortæller Skibsbygmester Peter Leth fra Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord den spændende historie om skibet. Der serveres et glas vin og lidt snacks under ferniseringen.
 
Tid og sted: torsdag d. 7. Marts 2024 Kl. 16.30-18.00 i KulturDebathus Søttrup, Jernbanegade 36, Hornum.
 
OBS: kl. 18 vil der være mulighed for at deltage i fællesspisning. 120 kr. pr. person. Tilmelding senest mandag d. 4. marts ved at sende en mail til: kontakt@kulturhussoettrup.dk.
Læs mere her
 

Følg med på Facebook

 
Billede der markedsføre Facebook-siden
"Vores ildsjæle - aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland" er Facebook-siden, hvor du får nyheder, informationer og indblik i events fra kultur,- fritids- og landdistriktsområdet i Vesthimmerland. Siden administreres af Kultur- og Fritidsafdelingen og aktører indsender materiale. 

Se flere arrangementer i Kulturkalenderen

Billede der markedsføre Kulturkalenderen
I Kulturkalenderen finder du spændende arrangementer. Kulturaktørerne melder egne arrangementer ind i kalenderen - så den er opdateret. 
En gang om måneden finder du et udsnit af kulturelle arrangementer i lokalaviserne. 
Klik her
Se Kulturkalenderen
 
Nyhedsbrevet "Kulturliv Vesthimmerland" udvikles i samarbejde med: Limfjordsmuseet, Vesthimmerlands Museum, Herregården Hessel, Vesthimmerlands Musikhus ALFA, Vesthimmerlands Biblioteker, Kulturskolen, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, Kultur&Debathus Søttrup, Himmerlands Kunstmuseum og Vesthimmerlands Teaterforening.
Nyhedsbrevet administreres og udsendes af Kultur- og Fritidsafdelingen.  
Hjælp os med at få endnu flere til at abonnere på nyhedsbrevet - videreformidle derfor gerne nyhedsbrevet i dit netværk.
Tilmeld dig nyhedsbrev