Se nyhedsbrevet i browser
 
Vesthimmerlands Kommune logo
 
 
Kulturliv Vesthimmerland logo
 
I februar måned er der kulturarrangementer for enhver smag i Vesthimmerland - lige fra en reumertnomineret forestilling til debat om forskelligheder med Flemming Jensen og foredrag om vikinger i populærkulturen.
 
I Vesthimmerland er vi stolte af alle de kulturelle arrangementer, som kan opleves året rundt i kommunen. Så stolte, at vi hvert år hylder det kulturelle liv ved at sætte fokus på kultur i alle dets former, farver og facetter under Kulturugen. Gør allerede nu plads i kalenderen fra d. 2. - 10. marts 2024. Vi glæder os!
 

Reumertnomineret musikteater i ALFA

Billede af kvinde

Foto: Emilia Therese

I forestillingen TA’ MIG SOM JEG ER tegner Trine Pallesen sammen med Mathias Groves seksmandsorkester et kærligt og sandt portræt af den danske sangerinde Grethe Ingmann.

Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

 
En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.
 
Fredag d. 1. marts kl. 19:30 på Vesthimmerlands Musikhus ALFA
 
Pris: 250 kr.
Køb billet og læs mere her
 
 
 

Foredrag og debat med Flemming Jensen

Portræt af Flemming Jensen
Fortællinger om forskelligheders fortræffelighed, og om hvor underholdende forskelligheder også er!
 
Skuespiller, forfatter, komiker og samfundsrevser Flemming Jensen holder et venligsindet foredrag - oplæg til debat - hvor man kan sidde og le hjerteligt af alt det, vi plejer at skændes om.
 
Torsdag d. 22. februar 2024 kl. 16:30 i KulturDebathus Søttrup.
Billetpris: 130 kr. med mulighed for at deltage i fællesspisning til 120 kr. 
OBS: Tilmeldingsfrist for billet med fællesspisning er mandag d. 5. februar 2024.
 
Læs mere her
 
 

Skjoldmøer, valkyrier og vikinger

Pirater, krigere, skjoldmøer - der er tusindvis af billeder af vikinger i populærkulturen i dag - men hvad er egentlig fakta og fiktion?🔎
 
Museumsinspektør og arkæolog Charlotta Lindblom fra Vejlemuseerne gæster Vesthimmerlands Museum og kigger på de mange stereotyper, som ses i serier som "Vikings" med stærke frygtløse kvinder og mænd, og kvinder, der er stærke ledere og nådesløse krigere. Men hvad ved vi egentlig, og hvordan skal vi tolke datidens kønsstruktur i dag - uden at præges for meget af vores egen tids forståelse og begreber?
 
Onsdag d. 7. februar kl. 19 på Østermarken 10, 9600 Aars.
Billetpris: 100 kr. inkl. kaffe og kage / 60 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger.
Læs mere her
 

Følg med på Facebook

 
Billede der markedsføre Facebook-siden
"Vores ildsjæle - aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland" er Facebook-siden, hvor du får nyheder, informationer og indblik i events fra kultur,- fritids- og landdistriktsområdet i Vesthimmerland. Siden administreres af Kultur- og Fritidsafdelingen og aktører indsender materiale. 

Se flere arrangementer i Kulturkalenderen

Billede der markedsføre Kulturkalenderen
I Kulturkalenderen finder du spændende arrangementer. Kulturaktørerne melder egne arrangementer ind i kalenderen - så den er opdateret. 
En gang om måneden finder du et udsnit af kulturelle arrangementer i lokalaviserne. 
Klik her
Se Kulturkalenderen
 
Nyhedsbrevet "Kulturliv Vesthimmerland" udvikles i samarbejde med: Limfjordsmuseet, Vesthimmerlands Museum, Herregården Hessel, Vesthimmerlands Musikhus ALFA, Vesthimmerlands Biblioteker, Kulturskolen, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, Kultur&Debathus Søttrup, Himmerlands Kunstmuseum og Vesthimmerlands Teaterforening.
Nyhedsbrevet administreres og udsendes af Kultur- og Fritidsafdelingen.  
Hjælp os med at få endnu flere til at abonnere på nyhedsbrevet - videreformidle derfor gerne nyhedsbrevet i dit netværk.
Tilmeld dig nyhedsbrev