Se nyhedsbrevet i browser
 
Vesthimmerlands Kommune logo
 
 
Kulturliv Vesthimmerland logo
 
November måned byder på oplevelser for store og små - lige fra foredrag og debat i anledningen af 50-året for fri abort over en finurlig familieforestilling til koncert med et prisvindende 10-mands orkester. Efterårets sidste måned byder på oplevelser for enhver smag i Vesthimmerlands Kommune!
 
Med et kig i Kulturkalenderen finder du endnu flere spændende kulturoplevelser i Vesthimmerland. Link til Kulturkalenderen finder du nederst i nyhedsbrevet.
 

50-året for fri abort - foredrag og debaften

 
I anledning af 50-året for fri abort inviterer Vesthimmerlands Museum i samarbejde med KulturDebathus Søttrup og Johannes V. og Thit Jensen Museet til foredrag og debataften med Dorthe Chakravarty, historiker, forfatter, podcastvært og tidligere radiovært på DR P1.
Det er 50 år siden, at Danmark fik loven om fri abort. Siden begyndelsen af 1900-tallet har mænd og kvinder kæmpet for seksuel ligestilling og kvinders ret til at bestemme over egen krop. Foredraget handler om de personer, som tog en kamp for seksualoplysning, prævention og abort. Det var en kamp, som vakte vrede og modstand, men som også var med til at bane vejen for et politisk flertal og bred enighed i befolkningen om, at kvinder selv skulle bestemme over deres krop. Loven blev vedtaget i 1973 og bragte en ende på de illegale aborter og mindskede samtidig frygten for en uønsket graviditet. 
Dorthe Chakravarty står bl.a. bag podcasten "Retten til abort - en frihedskamp" sammen med journalist og historiker Sarah von Essen.
 
Tid og sted: Torsdag d. 16. november kl. 19 på Vesthimmerlands Museum.
Pris: 100 kroner inkl. kaffe og kage. Billetter købes ved indgangen.
Læs mere her
 
 

Verdensberømt teater gæster Vesthimmerland

 
”Paolo Nani Teater” lyder ikke dansk. Det er det heller ikke, men alligevel! Lørdag d. 18. november kommer dette verdensberømte teater til Vesthimmerland og opfører familieforestillingen ”Fridas Store Rejse” i Thitsalen, dr. Ingridhallerne i Farsø kl. 15.00.
Hvem er Paolo Nani? Han er direktør for teateret og kom til Danmark fra Italien i 1990, og allerede 2 år senere skabte han forestillingen ”The letter” eller Brevet, som det hedder på dansk. I forestillingen var han ene på scenen, hvor han som en ekvilibristisk klovn optræder som en person, der skal skrive et brev. Den turnerede verden rundt, og selv i dag 25 år efter er der stadig efterspørgsel efter denne fantastiske forestilling. Paolo Nani har efterfølgende lavet lignede sjove og alvorlige klovneforestillinger, og med dem har han turneret i 42 lande og opført ca. 2500 forestillinger.
Læs mere om forestillingen her
Se hele Vesthimmerland Teaterforenings program her
 
 
 

Udvalgte arrangementer

 

Hvalpsund Kultur- og Bogcafé

Billede fra Åbent Hus i Hvalpsund Kultur og Bogcafé
Hvalpsund Kultur- og Bogcafé arrangerer alsidige og populære arrangementer med base i Borgerhuset i Hvalpsund. Caféen holder desuden løbende aktiviteter som strikkecafé, kortspil, yoga og spileftermiddage. Man kan endda låne bøger i samarbejde med Vesthimmerlands biblioteker. Det koster 250 kr om året at være medlem, og der er garanti for en god snak og hyggeligt selskab.
 
I november afholdes Fællesarrangementet med pensionistforeningen, Menighedsrådet og borgerforeningen i Hvalpsund. Du kan læse mere om Hvalpsund Kultur- og Bogcafé og deres mange arrangementer og aktiviteter via link herunder. 
Læs mere om Hvalpsund Kultur- og Bogcafé
 

Koncert med prisvindende 10-mandsorkester

Billede af Tone of Voice Orchestra
Det smukke og det skære, det vilde og det voldsomme mødes hos ALFA Vesthimmerlands Musikhus d. 10. november kl. 20.
I Tone of Voice Orchestra mødes 5 kvinder og 5 mænd, DMA Music Award-vindere fra flere genrer, erfarne kræfter og nye talenter i en skønsom blanding. Med deres "letsindige" omgang med genrer og et usædvanligt instrumentarium: 4 vokaler, sækkepibe, drejelire, cittern, violin, saxofoner, fløjter, kontrabas og 2 trommeslagere, lykkes Tone of Voice Orchestra at levere et unikt bud på skandinavisk verdensmusik/indie-folk/jazz anno 2023.
Billetter koster 170 kr. 
Foto: Karin Rørbech
Køb billet her
 
 

Følg med på Facebook

 
Billede der markedsføre Facebook-siden
"Vores ildsjæle - aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland" er Facebook-siden, hvor du får nyheder, informationer og indblik i events fra kultur,- fritids- og landdistriktsområdet i Vesthimmerland. Siden administreres af Kultur- og Fritidsafdelingen og aktører indsender materiale. 

Se flere arrangementer i Kulturkalenderen

Billede der markedsføre Kulturkalenderen
I Kulturkalenderen finder du spændende arrangementer. Kulturaktørerne melder egne arrangementer ind i kalenderen - så den er opdateret. 
En gang om måneden finder du et udsnit af kulturelle arrangementer i lokalaviserne. 
Klik her
Se Kulturkalenderen
 
Nyhedsbrevet "Kulturliv Vesthimmerland" udvikles i samarbejde med: Limfjordsmuseet, Vesthimmerlands Museum, Herregården Hessel, Vesthimmerlands Musikhus ALFA, Vesthimmerlands Biblioteker, Kulturskolen, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, Kultur&Debathus Søttrup, Himmerlands Kunstmuseum og Vesthimmerlands Teaterforening.
Nyhedsbrevet administreres og udsendes af Kultur- og Fritidsafdelingen.  
Hjælp os med at få endnu flere til at abonnere på nyhedsbrevet - videreformidle derfor gerne nyhedsbrevet i dit netværk.
Tilmeld dig nyhedsbrev