Se nyhedsbrevet i browser
 
Vesthimmerlands Kommune logo
 
 
Kulturliv Vesthimmerland logo
 
Efteråret i Vesthimmerland skydes igang med masser af skønne kulturoplevelser for både børn og voksne. Blandt andet Børnekulturnat i Løgstør, Erfteårsdag på Hessel samt spændende oplevelser på både Kunstmuseet og Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet alt imens der emmer af maritim stemning når kapsejladsen Limfjorden Rundt skydes i gang. 
 
Med et kig i Kulturkalenderen finder du endnu flere spændende kulturoplevelser i Vesthimmerland. Bemærk uge 39, hvor der er Fritidsfestival og foreninger og institutioner inviterer til endnu flere arrangementer.
Link til Kulturkalenderen finder du nederst i nyhedsbrevet.
 

Børnekulturnat

 
Den 8. september er der Børnekulturnat i Løgstør, og hele byen bliver et mekka af aktiviteter for børn og deres voksne.
Det hele begynder kl. 16.30 på Kunsttorvet (på havnen) med åbningstale og jongleringsshow. Efterfølgende vil der være gymnastik og kampsport i Dok55 (Havnevej 55), escape room på biblioteket, uhygge på Limfjordsmuseet, kreative sysler og stomp i Sognehuset ved kirken. Der vil være cirkuslegeplads og leg i parken ved plejehjemmet Bøgely (over for kirken).
Det hele slutter kl. 20.50 med ildshow ved Sognehuset.
 
Det er gratis at deltage og det bliver forhåbentligt en fest for både børn og voksne.
Bemærk at enkelte aktiviteter kræver booking af plads. Se derfor det samlede program for tidspunkter og øvrige informationer.
Læs hele programmet her
Læs mere om Bibliotekets Escaperoom her
 
 

Efterårets dag

 
Museet Herregården Hessel afholder Efterårets Dag søndag den 24. september kl. 10.00-16.00.
På denne dag er der fokus på efteråret med pløjning og fåreavl. Der er pløjning i marken og konkurrencepløjning med veterantraktorer, hvor vinderne sendes videre til DM. Der er en historisk formidling af pløjning gennem tiderne. Der er også præsentation af fåreracer samt et uldtelt med håndarbejde og børneaktiviteter med uld. Det er 75 år siden, at Danmark modtog Marshall hjælpen og en lille udstilling fortæller om, hvad det betød for det danske landbrug. Desuden fremvises håndværk og traditioner rundt på hele herregården.
Se alle aktiviteter på Hessel her
 
 
 

Udvalgte arrangementer

 

Fernisering på Himmerlands Kunstmuseum

Maleri af en kvinde med boksehandsker, der går i naturen
Lørdag den 2. september kl. 13.00-15.00
Natalia Rose er en prisvindende international kunstner med base i Danmark, hvis malerier har været udstillet i bl.a. USA, England, Frankrig, Holland, Italien og Spanien. Hendes værker udforsker sammenhængen mellem maleri, sprog og musik. Brugen af farver står centralt i hendes værker, og hele udstillingen er en ode til farven, en ode til glæden. Ved ferniseringen vil Natalia Rose og kurator Maia Dollerup fortælle om udstillingskonceptet.
 
Efterfølgende vil Flemming Rose, chefredaktør på Frihedsbrevet og tidligere kulturredaktør på Jyllands-Posten, tale om kunstnerisk frihed i det 21. århundrede.
 
Udstillingen varer frem til den 15. oktober 2023 og åbningstiden er onsdag, lørdag og søndag kl. 10.00-15.00
Se Kunstmuseets kalender
 

Maritim Festival i Løgstør

Maleri af en kvinde med boksehandsker, der går i naturen
Mandag den 11. september
Hele havnen summer af maritim stemning, når 60 smukke træskibe ligger i havn. Der er maritimt håndværk, fremvisning af forbrændingsmotorer, guidet vægtertur og skibsvandring, skibtræk med hest og om aftenen er der musik i teltet og på Limfjordsmuseets Bådebyggeri.
Det bliver en ægte maritim festdag. 
Se program for Maritim Festival
 

Højskoledag - Johannes V. Jensen Lyriker

Maleri af en kvinde med boksehandsker, der går i naturen
Lørdag den 16. september kl. 9.30-15.30
En hel
hyggelig dag
Med og om LYRIK
Både Johannes
V’s
og andres
 
Johannes V. Jensens skrev massevis af digte. De fleste kender ”Sømandens vise” og ”Nu smiler fagert”. Kom og vær med, når Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet fejrer fødselsdagsåret med en højskoledag i lyrikkens tegn. Mød bl.a. Anders Thyrring Andersen (litteraturhistoriker), Marianne Larsen (lyriker; Akademiets Store Pris, 2022), Casper Gisselmann Christensen (debuterede lyriker) og Mikkel Thykier (lyriker og underviser på Forfatterskolen). Hyggeligt samvær og forplejning undervejs.
Tilmelding er nødvendigt. 
Tilmelding til Højskoledag
 

Følg med på Facebook

 
Billede der markedsføre Facebook-siden
"Vores ildsjæle - aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland" er Facebook-siden, hvor du får nyheder, informationer og indblik i events fra kultur,- fritids- og landdistriktsområdet i Vesthimmerland. Siden administreres af Kultur- og Fritidsafdelingen og aktører indsender materiale. 

Se flere arrangementer i Kulturkalenderen

Billede der markedsføre Kulturkalenderen
I Kulturkalenderen finder du spændende arrangementer. Kulturaktørerne melder egne arrangementer ind i kalenderen - så den er opdateret. 
En gang om måneden finder du et udsnit af kulturelle arrangementer i lokalaviserne. 
Klik her
Se Kulturkalenderen
 
Nyhedsbrevet "Kulturliv Vesthimmerland" udvikles i samarbejde med: Limfjordsmuseet, Vesthimmerlands Museum, Herregården Hessel, Vesthimmerlands Musikhus ALFA, Vesthimmerlands Biblioteker, Kulturskolen, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, Kultur&Debathus Søttrup, Himmerlands Kunstmuseum og Vesthimmerlands Teaterforening.
Nyhedsbrevet administreres og udsendes af Kultur- og Fritidsafdelingen.  
Hjælp os med at få endnu flere til at abonnere på nyhedsbrevet - videreformidle derfor gerne nyhedsbrevet i dit netværk.
Tilmeld dig nyhedsbrev